Sidor

02 april 2021

Långfredag, Fem en fredag & Svar på en annan fråga


Långfredag

Långfredagen till ära har det så här långt bjudits på riktigt aprilväder med lite sol, lite snö, lite regn, lite hagel och riktigt kyligt väder. Vi hade inget särskilt planerat idag så, vädret till trots, gav jag mig ut på en promenad i markerna på jakt efter vårens första vitsippa. Men se där gick jag bet, inte en vitsippa i sikte men jag fick mig en uppfriskande promenad i alla fall. Det var riktigt skönt att komma in i värmen igen när jag kom hem för trots att termometern knallade upp till nio plusgrader så var det isande kallt.


Fem en fredag - Framtiden

Ännu en bloggutmaning smyger sig in här på bloggen. Den här gången är det Elsamatildas utmaning Fem en fredag. Fem frågor att besvara varje fredag och idag handlar frågorna om framtiden.
 1. Vad kommer du göra om två timmar?
  Jag skriver det här ganska tidigt på eftermiddagen så jag skulle tro att jag om två timmar sitter och äter lite påskmat eller, om jag inte hunnit klart med matlagningen, är i full färd med att färdigställa påskmaten.
 2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
  Jag skulle nog vilja hoppa fram till dess jag går i pension. Egentligen har jag inget emot att jobba men det där med att rå helt och fullt över min egen tid lockar en hel del. Nu har jag tur som har ett jobb jag trivs med så längtan är inte så vansinnigt stor men visst finns den där. 
 3. Hur tror du att ditt liv har ändrats om fem år?
  Om fem år tror jag att jag kanske har flyttat från villan till en lägenhet någonstans. Vi har redan nu börjat prata om att med tiden göra något åt vårt boende som idag kräver en hel del underhåll och arbete som vi nog inte är beredda att fortsätta med så långt upp i åldrarna. Det finns helt enkelt roligare saker att ägna sig åt än att underhålla en stor fastighet.
 4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?
  Det var inte den enklaste frågan att besvara. Jag har nog inte några egentliga funderingar på vad jag ska börja göra, mina tankar går mer i banorna vad jag ska sluta göra. Men så klart, slutar jag med tillräckligt mycket av det jag gör nu så behöver jag ju ersätta det med något annat. I dagsläget har jag dock inte några funderingar på vad. 
 5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?
  Det är två saker som jag längtar efter och som jag tror att jag kommer att ägna mig åt när restriktionerna väl är borta. Först och främst vill jag kunna umgås med folk på ett sätt som känns lite mer normalt, till och med en introvert person som jag börjar längta efter socialt umgänge. Det andra jag vill kunna ägna mig åt är att resa. När det gäller resandet så är det kanske mest möjligheten att resa jag har saknat, jag har aldrig varit sådan som reser jättemycket men jag vill definitivt ha möjligheten att kunna göra det om lusten faller på.

Långfredagen idag, firar du påsken? 

Dagens fråga från Orsakullan lyder; Långfredagen idag, firar du påsken? På den frågan får jag nog svara både ja och nej. Påsken är inget vi regelmässigt firar i någon större utsträckning. Förr om åren har vi träffat sambons familj för en bit mat, inget märkvärdigare än så. I år är firandet inställt, främst med anledning av gårdagens begravning men så klart också på grund av pandemin. Vi blir ju ganska många om vi samlas allihop.

Så i år blir det nog inte mycket till firande alls, kanske vi träffar min mamma en sväng om vi alla känner oss friska och vädret tillåter att vi sitter ute. Men annars så blir det nog en riktigt lugn och vilsam påsk för vår del, förhoppningsvis med någon liten utflykt till något vackert ställe om vädret så tillåter.

Med det önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk! 🐤🐤

20 kommentarer:

 1. Svåra frågor.....jag såg två små vitsippor i veckan, skulle gå och fotografera dem idag, men de var borta. Men snart kommer det väl fler. Riktigt aprilväder idag från sol till någon snöblandad historia nu....Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt lite svåra men lite kul att fundera över vad jag egentligen tänker om framtiden.
   Så synd, någon tyckte kanske de små sipporna gjorde sig bra i en vas på bordet? Här såg jag inte en skymt av några vita sippor men de kommer de också med tiden :)

   Glad påsk till dig också!

   Radera
 2. Så skjønt når vårblomstene titter fram og lover oss en sommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Bästa tiden på året :)

   Radera
 3. Dina blommor blev mycket finare än mina jag lade ut igår, jag skulle gått närmare med kameran. Fin vårbild
  Glad Påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock - det blir som det blir när man är ute med kameran, tack och lov för digitala foton i alla fall :) Jag älskar att krypa runt ute i skogen med kameran, med leriga och skitiga kläder som följd - inte alla som gillar det :)

   Tack det samma!

   Radera
 4. Det är en fin tid med vårblommor som kikar fram även om det blir bakslag så är det åt rätt håll vi går mot. Ha en fortsatt skön påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det en härlig tid nu! Ett och annat bakslag får man räkna med och lite aprilväder hör till, men i dag har det varit väl omväxlande må jag säga :)
   Tack det samma!

   Radera
 5. Minns alltid att min pappa sa att det är bäst att flytta från hus till lägenhet när man fortfarande kan göra det. Det ligger mycket i.
  Att vara pensionär har nästan bara fördelar. Jag älskade mitt jobb men från dag 1 som pensionär gillade jag mitt nya liv. Det finns inga måsten längre, ingen väckarklocka och inga buss-/tågresor i sardinburkar (läs buss, tåg, t-bana). Å tiden går, jag lovar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väl det jag eftersträvar med att vilja bli pensionär - det är inte nödvändigtvis äldre jag vill bli, bara lite friare :) Att inte kunna fylla tiden med sysselsättning oroar jag mig inte alls för, tiden lär gå då också :)
   Svärmor och svärfar flyttade nu före jul till lägenhet, jag fick en "uppläxning" att se till att göra det i tid - om inte gubben gillade läget så kunde jag gott flytta utan honom sa svärmor.... hon har höga tankar om sin son :)

   Ha det gott och god fortsättning på påsken

   Radera
 6. trots solsken och +10 grader är det kallt. hade gärna suttit på altanen och druckit kaffe, men jag insåg att det hade varit dumt. mina vårlökar dröjer, men om vädret är hyfsat ska jag leta vitsippor imorgon.! hästhovarna har lyst med sin frånvaro de senaste åren. trevlig fortsättning på helgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej något altanhäng blev det inte här heller, alldeles för kallt!
   Vårlök har jag inte många av här och de, liksom vitsipporna, lyser med sin frånvaro än.

   Tack det samma!

   Radera
 7. Skönt att komma ut en sväng och fint med vårblommorna som dyker upp.Vackra bilder på blommorna. Jag håller på att träna med makroobjektivet men har mycket kvar att lära-
  Har heller inte sett vitsippor ännu men snart så. Såg däremot några utslagna körsbärsblommor på träden i Kungsan.
  Önskar dig fortsatt fina påskdagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt att röra lite på sig men isande kallt! Jag har inget makroobjektiv men en kompaktkamera med väldigt bra "närfoto". Systemkameran har jag mycket kvar att lära om och är, ärligt talat, inte helt bekväm med den. Men det handlar förmodligen mest om att jag behöver öva!
   Kungsans körsbärsträd borde jag åka iväg och beundra någon gång, men det blir nog inte den här våren!

   Tack det samma!

   Radera
 8. Vilka söta blåsippor, hittade några även här i södra Dalarna. På ett mycket hemligt ställe...
  Det är inte lätt att sia om framtiden. Är man yngre har man så många tydliga mål, för mig som redan är pensionär hoppas man mest att man ska hänga med ett tag till. jag har nog blivit en smula introvert i denna pandemi. Sluter mig mer och mer inom mitt skal, integritetströskeln har blivit högre. tänk om jag inte ens vill ha en kram den dag jag kan få den! Hoppas jag har fel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsippor finns det ganska gott om här, inte riktigt än - men snart.
   framtiden kan man bara fundera över, sen blir det som det blir och det är bara att hålla i hatten och åka med.
   Jag var introvert redan innan pandemin bröt ut och inte har jag väl blivit bättre men nog tror jag att jag även fortsättningsvis kommer att vilja kramas!

   Ha det gott!

   Radera
 9. Det ligger mycket i detta att möjligheten att resa kan vara viktigare än själva resan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker nog det allra bästa med att resa är medan man har resan kvar :)

   Radera
 10. Det är just det här med möjligheten att kunna göra saker, som man ändå inte gör kanske, som man längtar mest efter. Visst är det märkligt!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så är det, jag kan vara rätt nöjd med att göra just ingenting om jag bara vet att jag har möjligheten att göra saker om lusten faller på!

   Radera