Sidor

23 april 2021

En stillsam fredag

Så här långt har det varit en stillsam fredag. Jag är lite "halvsjukskriven" efter gårdagens operation och gör väl egentligen bara det jag har lust med, eller snarare inte. Jag har lust att gå en lång promenad, att laga lite god mat till kvällen och kanske ta ett glas vin. Inget av det är aktuellt.

I stället för vin
Promenaden kunde jag förvisso gå på men det är bara någon plusgrad och blåser isande kalla vindar. Inte direkt promenadväder och jag tror inte, av det lilla jag varit ute, att det skulle vara särskilt skönt att ge sig ut i naturen. Den goda maten jag längtar efter får ersättas med kall, flytande kost och vinet, ja det får väl ersättas av den bakteriedödande munskölj jag ska använda tre gånger om dagen i ytterligare någon vecka. Så att säga att jag gör det jag har lust med stämmer kanske inte riktigt med sanningen just idag.

Men visst finns det positiva saker också. Jag mår betydligt mycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra, jag förväntade mig att få ganska ont och visst känns det men någon större fara är det absolut inte. Det kunde med andra ord ha varit betydligt värre. Och nog finns det saker att roa sig med även sådana här dagar, man kan ju alltid hänga här och läsa ikapp lite på era bloggar och besvara några fler av Orsakullans aprilfrågor.

30 dagar i april, 2021

19. Jag har aldrig...
Jag har aldrig lyckats ta mig till Island, ett land som under många år varit ett drömresmål för min del. Anledningarna till att jag inte kommit iväg dit är så klart många men den främsta är nog att drömresmålen varit många och Island har helt enkelt bara inte kommit med på listan över förverkligade drömmar - än. Min längtan efter att se vulkaner och varma källor har ändå blivit tillgodosedd - om än i betydligt varmare och grönare miljöer som på Azorerna till exempel.

Lagoa Azul och Lagoa Verde, Azorerna, i dimma 2001
20. Senaste gången jag använde en hårddisk...
Ja det var precis just nu det. Jag sitter ju vid datorn och skriver och utan hårddisk vore det inte mycket till dator.

6 kommentarer:

 1. Aj aj aj, men ändå skönt att du mår bättre än du trodde att du skulle göra. Nu hoppas vi att vårvärmen snart kommer tillbaka. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är det bra när förväntningarna inte uppnås :)
   Det ser ut att gå lite trögt med vårvärmen och aprilvädret vill inte ge sig - idag både snöade och haglade det i strålande solsken :)

   Radera
 2. Alltså vinet skulle jag absolut inte avstå. Det kallas för bedövningsmedel och intas i rent medicinskt syfte;-) Är glad att höra att du mår bättre än vad du hade förväntat dig efter operationen. Har du blivit av med några visdomständer kanske...
  Island har aldrig varit ett drömresmål. Är inte förtjust i klimatet där, dessutom är det svindyrt där.

  Jag har en dröm kvar - Japan och körsbärsblomningen som är aningen större än i Kungsträdgården här hemma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är jag så illa tvungen att avstå vinet, äter ett antibiotika som absolut inte får blandas med alkohol. Nix visdomständerna försvann för länge sedan, jag har gjort en operation där en stor del av tandköttet "skurits upp" (låter hemskare än det är faktiskt).
   Jag har fått för mig att naturen är väldigt mäktig på Island - därav viljan att åka dit.
   Japan låter inte helt fel det heller, kan nog tänkas stå med på önskelistan här också :)

   Radera
 3. Trist och så knepigt med ingrepp i munnen. Låter som att du gör det som känns klokast; vilar dig i form. Och skönt att du tycker du mår bättre än det du trodde du skulle göra-
  Island har jag inte heller besökt och det finns med på min reselista. Dock inte överst för där finns Alaska som delar plats med Sydafrika.
  Önskar dig god bättring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns faktiskt som att vila sig i form är det bästa att göra - om än tråkigt :)
   Visst är det lite jobbigt med reslistan, det finns så många platser som slåss om att stå med på den :)

   Radera