Sidor

22 april 2021

En riktigt tråkig torsdag

Idag hakar jag på KajsaLisas tråktorsdag. Vanligtvis brukar jag inte tycka att torsdagar är så tråkiga, oftast tycker jag inte att livet är tråkigt alls vilket jag nog ska vara tacksam för. Men idag är det en ovanligt tråkig torsdag även med mina mått mätt.

Efter en natt med usel sömn på grund av något ryggskottsliknande fenomen som "drabbat" mig vaknar jag till halv snöstorm. Kan det bli tråkigare än så? Svar ja, det kan det. Trots snöeländet var jag tvungen att ge mig ut i trafiken, tandläkaren väntade på mig. Dagen för den första av två tandoperationer har kommit, på grund av detta ska jag också äta två sorters antibiotika i tio dagar. Kombinationen snöoväder, ryggskott, trötthet, antibiotikaknaprande och tandoperation med tillhörande smärta kan inte bli annat än en riktigt tråkig torsdag.

Så var det dags att ta itu med några av Orsakullans frågor igen. Jag har halkat efter lite då jag haft annat för mig än att blogga men det ska jag väl kunna ta igen tänker jag.

15. Blöta skor eller blöt jacka, vad väljer du?
Jag föredrar nog blöta skor framför en blöt jacka faktiskt. Helst vill jag inte välja något av alternativen men om jag nu måste så får det bli så. I snöslasket idag lyckades jag faktiskt åstadkomma båda delarna, ännu en anledning att kalla dagen tråktorsdag.

16. Jag föll pladask...
När vi var till uppfödaren och tittade på en av de hundar vi haft (på bilden ser du honom som vuxen). Den lilla fyra veckor gamla valpen kravlade sig upp i sonens knä och somnade så gott. I just det fallet var det inte vi som valde hund, det var hunden som valde oss och vi föll allihop pladask för den lille sötnosen. Med facit i hand tror jag den lille rackaren tänkte - "dom tar jag för dom kan jag köra med" 😀 vilket han också gjorde i många år.

17. Det är oförskämt att...
Oj, det finns många saker det är oförskämt att göra men något jag brukar störa mig på är folk som tränger sig före i köer och annat. Inte bara oförskämt, verkligen irriterande också.

18. För ett år sedan så...
För ett år sedan var jag ordentligt utarbetad. Mer än fullt upp på jobbet med allt vad pandemins inträde i vår värld innebar sög nog musten ur de flesta faktiskt. Minns att jag och en kollega fick ett totalt sammanbrott av ren utmattning när vi hamnade i en diskussion om hur de personer som gått bort i Covid-19 skulle "förpackas", helt absurda diskussioner egentligen men faktum är att det på riktigt var en fråga som kom till min dåvarande arbetsplats. Än mer absurt blev det då jag inte ens jobbar med sådant men just där och då fick alla gå "all in" och hjälpas åt. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag hade ren och skär tur som inte drabbades av någon utmattningssjukdom.

Men nu är det nog dags att jag lägger mig och vilar en stund. Bedövningen efter operationen är på väg att gå ur och jag känner att det med största sannolikhet kommer att bli en ganska plågsam kväll - en riktig tråktorsdagkväll (vet dock inte om det är truten eller ryggskottet som är värst, inte för att det spelar någon roll - ont gör det hur som helst).

6 kommentarer:

 1. Kul att du hänger på KajsaLisas Tråktorsdag, eller ja, tråkigheter som du upplevt är ju inte roliga, men som bloggfoder duger de utmärkt;-)
  Här snöar det nu också, eller det är väl mera snöblandat regn som inte ligger kvar som tur är. Men 1,8 grader är ju ingenting att hurra för.
  Tandoperationer - påminn mig inte! Har också några att se framemot i maj. Att dra ut tänder är aldrig skoj, för då vet man att man blivit gammal;-)

  Är hundrädd, men den hunden var ju såååå söt:-)

  Du har haft tur att du klarade dig så pass bra ändp ifjol, och nu jobbar du ju med annat och har dessutom blicit erbjuden ett nytt jobb. Har du tackat ja till det än?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hakar på lite här och där när andan faller på känner jag, så länge det är kul så :)
   Ja det är väl så, man har väl blivit gammal helt enkelt :)

   Ha var söt men en riktig herre. Hoppade och for på alla UTOM på hundrädda personer, de var han så nogsamt snäll mot som att han skulle övertyga dem att han absolut inte var farlig.

   Absolut har jag haft tur, det kunde ha slutat med en lång sjukskrivning. Jag kommer att ta tjänsten för en period, det är faktiskt inte en tjänst jag vill ha i förlängningen men för en tid - i väntan på rekrytering - känns det helt okej. kanske tur, får ju lite högre lön, den kan finansiera tandoperationerna.

   Radera
 2. Håller med dig om att jag sällan tycker att dagar är tråkiga. Men hade jag haft denna torsdag som du haft så hade jag också tyckt att den var extremt tråkig. Hoppas nu verkligen att tandoperationen går bra och att det ryggonda släpper. Två riktigt jobbiga saker.
  Önskar dig god bättring och skickar många tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för omtanken, det värmer!
   Jag hoppas också på ett bra resultat av operationen, ryggen kommer att bättra på sig - ett återkommande problem men sällan långvarigt. Typiskt att det dyker upp samtidigt som operationen - eller kanske lika bra att klara av allt på en gång!

   Radera
 3. Kul att du hängde på, men tråkig med tänderna, hoppas det löser sig. Krya på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det är tråkigt men samtidigt fick jag en chans att hänga på din tråktorsdag :) Nu hade jag förvisso helst sluppit det - eller i vart fall haft tråkigt av andra anledningar :)

   Radera